Bushcraftwandeling Mei 2022

Op 15 Mei hebben Michel en Eddy weer een bushcraftwandeling gemaakt in de bossen. Eddy had het idee om een hangmat te maken, hij had thuis al een doek in elkaar genaaid. In het bos vonden we al snel een geschikte locatie met een aantal dode sparren stammetjes, met een zaag hebben we deze op lengte gemaakt om deze vervolgens door het doek heen te schuiven. Vervolgens aan weerskanten een dwarsbalk aan de stammetjes gepionierd. Pionieren doen we altijd met sisaltouw dit omdat we niet willen dat kunststof vezels in de natuur terrecht komen. 

De hangmat was klaar nu nog een geschikte plek tussen 2 bomen vinden, met een aantal spanbanden hebben we de hangmat tussen de bomen bevestigd, we vonden het geheel nog niet helemaal af. Daarom hebben we ook nog een tarp boven de hangmat gespannen, wat ligt dit zoveel lekkerder dan een en slaapmatje.

Bij een webshop kwam ik nog een mooie Bushcraft vlag tegen, op de vlag staat "The more you know, the less you need".

Omdat we toch aan het pionieren waren hebben we ook maar even een Hudotoilet in elkaar gepionierd, het is een stuk makkelijker toileteren dan boven een gat gaan hangen.

Tijdens de wandeling kwamen we ook nog enkele steentjes in een cirkelvorm tegen, dit deed me denken aan een medicijnwiel welke de indianen gebruiken. Een medicijnwiel bestaat uit een aantal steentjes. De vier windrichtingen en de dieren spelen een belangrijke rol. Alles wat in jouw omgeving leeft is je medicijn en zal je helpen je weg te vinden in dit leven en erna. De natuurvolkeren zoals de indianen waren veel beter in staat om in harmonie met de natuur te leven zonder dat ze deze onherstelbaar beschadigden. Uiteindelijk waren de indianen de untieme bushcrafters.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(c) 2022 by Woodcraftsurvival.com