Kanovaren over de Dommel naar de Klotputten 6 maart 2022
Op 6 maart 2022 ben ik samen met Geert weer een stuk gaan kanovaren over de Dommel naar de Klotputten. We hadden om 8:30 afgesproken bij de kanovereniging. Het had enkele graden gevroren dus her en der lag er in de sloten een dun laagje ijs op het water. De dagen worden langer en dat betekend dat de lente in aantocht is, dit zie je ook overal in de natuur. Als de dagtemperatuur boven de 10 graden komt beginnen planten en bomen te groeien. Je zit dan ook meteen de katjes aan de wilgenbomen verschijnen en plantjes als klein hoefblad en speenkruid komen weer op.

Ook de dieren zitten niet stil, langs het water zie je vooral dat de vogels een partner zoeken. En als ze een partner gevonden hebben beginnen ze vlijtig een nest te bouwen. Ik werd vanmorgen al meteen beloond met een koppeltje scholeksters die langs de waterkant bezig waren met het verzamelen van voedsel en bruikbare materialen. Ook de meerkoeten, eenden en ganzen zijn druk bezig.

Halverwege de tocht komen we uit bij het natuurgebied de Klotputten dit is een 40 ha groot natuur -en waterwingebied ten Zuidwesten van Eindhoven, hier zijn we even uit de kano gestapt om met behulp van een spiritusbrander een kopje thee warm te maken. Na de break hebben we de tocht in tegengesteld route terug gevaren.

Vanuit een kano zie je vaak toch weer andere dingen dan als je wandelt. Zo zagen we op enkele meters van ons af een kleine bonte specht in een wilg zitten, en even later vlogen er twee ijsvogeltjes voor ons uit.

(c) 2022 Woodcraftsurvival.com