Op een veilige manier je drinkwater verzamelen
Ben je in een survivalsituatie terrecht gekomen dan dien je eerst beschutting te zoeken om jezelft tegen de elementen te beschermen. Op de tweede plaats komt drinkwater, vaak is er voldoende water in de buurt aanwezig maar is dit niet op een veilige manier te bereiken.

Het laatste wat je wilt is dat je om aan drinkwater te komen het risico loopt om in het water te vallen, waardoor je onderkoeld of gewond kunt raken.

Met behulp van een lange gevorkte stok, een leeg conservenblik en een stukje touw of ijzerdraad ben je in staat om vanaf de hoge oever water uit de rivier te verzamelen.

Voordat je dit water opdrinkt dien je het eerst te koken om de mogelijke ziekteverwekkers uit te schakelen.
Zoek een stevige gevorkte stok, vervolgens bevestig je hier stevig met touw of ijzerdraad een leeg conservenblik of een drinkbeker aan vast.

Test voordat je water gaat scheppen of de beker goed aan de gevorkte stok vast zit, doe je dit niet dan loop je het risisco dat je deze verliest in de rivier.
Waardoor het nog moeilijker wordt om water te verzamelen en te koken.
Door gebruik te maken van de gevorkte stok kun je stevig op de oever blijven staan, en voorkom je dat je te water raakt.
 

(c) 2022 Delaatstewoudloper.nl