Trainingen

Bekijk hier het aanbod trainingen, cursussen en workshops. Het is ook mogelijk om een training op maat aan te vragen. Vul dan het contactformulier in op de contact pagina.

Cursus veilig gebruik van mes, zaag en handbijl

De dagcursus veilig gebruik van mes, zaag en handbijl is vooral bestemd voor (beginnende) buitensporters, scouts en avonturiers. Onder leiding van een ervaren instructeur met een achtergrond bij de scouting leren we hoe je deze gereedschappen veilig kunt gebruiken en onderhouden.

Workshop knopen en pionieren

De dagcursus knopen en pionieren is bestemd voor buitensporters, militairen en avonturiers. Onder leiding van een ervaren instructeur met een achtergrond bij de scouting, leren we je een aantal basisknopen en sjorringen. Na deze cursus ben je in staat om eenvoudige hulpmiddelen te improviseren zoals een geïmproviseerd frame voor je rugzak.

Basistraining kaart en kompas

De basistraining kaart en kompas is bedoeld voor zowel de beginnende als de ervaren buitensporter. Onder begeleiding van een ervaren instructeur met een achtergrond als leiding bij een actieve scouting groep leren we je de bastechnieken die benodigd zijn om door de natuur te lopen met behulp van kaart en kompas.

Workshop diersporen

In de workshop diersporen leren we je de basisbeginselen van het spoorzoeken en spoorvolgen. Na deze workshop ben je nog geen volleerd spoorzoeker. Maar ben de benodigde basisbeginselen van het spoorzoeken kun je gewapend met een meetlint en een aantal veldgidsen zelf op pad om je spoorzoek vaardigheden verder te ontwikkelen.